Creatief

Hoe bestel je een custom Diamond Painting?

Diamond Painten is al een tijdje super populair. Het idee is simpel, je plakt glanzende steentjes op een canvasdoek voorzien van een plaklaag. Uiteindelijk ontstaat er uit de vele steentjes een afbeelding. Velen willen graag een zgn. custom Diamond Painting van een eigen foto, maar haken af omdat dit best lastig kan zijn. Daarom heb ik uitgezocht hoe het werkt! De communicatie verloopt veelal in het Engels, en er wordt vaak gedacht dat je lang moet wachten tot je je bestelling in huis hebt. Toch is het makkelijker dan je denkt.

1: Kies het product dat je wilt gaan bestellen.
Zoek op AliExpress naar een aanbieder van een custom Diamond Painting. Ik kies in dit geval voor Huacan (klik). Deze aanbieder staat al jaren bekend om de goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. we zullen deze shop als verder voorbeeld nemen in deze handleiding.

Tip: Als je vooraf niet zeker bent of de foto die je wilt gebruiken voldoet, stuur de verkoper dan eerst een berichtje. Klik onder de naam van de verkoper op ‘Contact’ en stuur de foto je wilt gebruiken. Je kunt dan vragen of de foto voldoet, en een advies voor de afmeting van de painting. Als je dit in het Nederlands doet zal de verkoper je bericht in de meeste gevallen vertalen.

2: Selecteer de afmeting en eigenschappen
Als tweede stap maak ik een aantal keuzes. Ik kies in de omlijnde velden in onderstaande afbeelding voor vierkante steentjes en een afmeting van 30x40cm. Het gaat in dit geval automatisch om een ‘full’ painting, dit hoef je niet te selecteren.

Tip: Hoe groter de afmeting van de painting, hoe duidelijker details zichtbaar zullen zijn.

Als je alle producteigenschappen hebt geselecteerd scroll je een stukje naar beneden en kies je voor ‘Koop Nu’

Log vervolgens in met je AliExpress account. Heb je nog geen account? Klik dan op ‘Join’ en vul de gevraagde gegevens in.

3: Controleer en plaats de bestelling
Op de pagina die volgt krijg je een aantal controlevensters. Ik neem ze even met je door:
Verzendinformatie: Hier staat als het goed is je adres ingevuld. Staat hier geen adres? Kies dan voor ‘Nieuw adres toevoegen’ en voer je adres in.
Betaalmethodes: Kies een betaalmethode. In dit geval kies ik voor iDeal.
Bestellingsoverzicht: Controleer hier je painting nogmaals. Je ziet hier meestal de afmeting en de soort steentjes.
Is alles juist ingevuld? Klik dan op de rode knop ‘Plaats bestelling’

4: Betaal je bestelling
Vervolgens kom je uit bij de door jou gekozen betaalmethode. Voer nu de betaling uit. Na de betaling keer je automatisch terug naar AliExpress.

5: Stuur de gewenste foto naar de verkoper
Ga met de muisaanwijzer naar je naam rechtsboven in het scherm, en kies voor ‘My Orders‘. Je kunt ook op deze link klikken om in dat scherm terecht te komen.

Zoek de zojuist geplaatste bestelling, en klik op ‘Contact Seller’.

Je komt nu in een chatscherm met de verkoper. Klik linksonder op het plusje.

Zoek op je computer naar de gewenste foto, dubbelklik op de foto. Je krijgt nu een voorbeeld van de foto. Als dit de juiste foto is, klik dan op ‘verzenden’. Afhankelijk van de grootte van de foto kan het even duren voor de foto is verzonden.

Tip: Gebruik een foto met een zo hoog mogelijke resolutie voor de meeste details in je painting. Bijvoorbeeld een foto die direct afkomstig is vanaf een digitale camera, telefoon o.i.d.

Wanneer de foto op onderstaande manier zichtbaar is in het chatvenster is de foto op de juiste manier bij de verkoper terecht gekomen. Zij zullen deze foto op het canvas gaan printen.

Later ontving ik een bevestiging van de verkoper:

6: Afwachten!
Vervolgens is het afwachten… Maar niet lang! Precies 1 week later ontving ik het pakket thuis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.